Capture setting

Moderator: GiD Team

Post Reply
Diego
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2015 5:05 pm

Capture setting

Post by Diego »

Hi

I am capturing images from GiD and I wonder if there is a way of removing the axis and the GiD logo. I have to put these images in a report and I would prefer that only appear the mesh without axis.

Thanks in advance.
User avatar
escolano
Posts: 1775
Joined: Thu Sep 18, 2014 3:31 pm

Re: Capture setting

Post by escolano »

It is possible to hide them from the right buttons toolbar (that is hidden by default)
or directly writting the keywords in the lower command entry:

Code: Select all

Mescape View Hardcopy Options ShowAxes No escape
Mescape View Hardcopy Options PrintLogo No escape
Diego
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2015 5:05 pm

Re: Capture setting

Post by Diego »

Thank you, but i am not be able to hide the axis with the keywords that you wrote (Mescape View Hardcopy Options ShowAxes No escape). On the other hand, the commands (Mescape View Hardcopy Options PrintLogo No escape) work very well for hiding the Gig logo.

Do you know how can I hide the axis in the images?

Thanks in advances
User avatar
anna
Posts: 38
Joined: Wed Sep 17, 2014 10:53 am

Re: Capture setting

Post by anna »

Which GiD version are you using?
Do you get any error in the command line?
Diego
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2015 5:05 pm

Re: Capture setting

Post by Diego »

The GiD version is 11.0.1. The error message is "unknown command". It seems that the command "ShowAxes" is not available.
User avatar
anna
Posts: 38
Joined: Wed Sep 17, 2014 10:53 am

Re: Capture setting

Post by anna »

For old versions the correct command is:

Code: Select all

Mescape View Hardcopy Options _ShowAxes No escape
Diego
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2015 5:05 pm

Re: Capture setting

Post by Diego »

Thank you very much! It works very well.
Post Reply